Proslava patrona u župi Briješće

Na spomendan sv. Leopolda Bogdana Mandića 12. svibnja bogoslovska zajednica pohodila je župu Briješće.

Bogoslovi predvođeni rektorom preč. Zdenkom Spajićem na poziv župnika vlč. Josipa Vajdnera sudjelovali su na svečanom euharistijskom slavlju kroz ministriranje i pjevanje. Svečano misno slavlje predvodio je kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić koji je uputio prigodnu propovijed.

U propovijedi spomenuo je dva paradoksa koja su danas prisutna u društvu, to su kršćani koji žive bez ljubavi i društvo koje blagoslivlja grijeh i grešno stanje dok osuđuje grešnika što je u suprotnosti s onim što je Isus činio. Primjer u tome kako živjeti u takvom paradoksalnom svijetu je sv. Leopold Mandić kojega je sv. Ivan Pavao II nazvao “svjetlom Crkve, dikom hrvatskog naroda i uresom kapucinskog reda”.

Posebno je naglasio da bi nam sv. Leopold trebao biti svjetionik u svim nevoljama i primjer u tome kako postupati u teškim životnim okolnostima, a sam Leopold ih je preživio mnogo. Sv. Leopold mogao je naći milijun razloga po kojima bi sebe mogao trajno žaliti i svađati se s Bogom, napomenuo je preč. Mladen Kalfić.

Na kraju svoje homilije naglasio je kako Bog čovjeka nikada ne napušta, a čovjek pri tome mora uvijek svoje pouzdanje stavljati u Božje vodstvo.

Poslije svečanog misnog slavlja organizirana je zakuska ispred župne kuće za sve okupljene vjernike.

Uredništvo

Posljednje objave

Vremenska prognoza

SARAJEVO Centar