Sekcije

Kulturna sekcija

Kulturna sekcija organizira božićnu priredbu te nastoji organizirati druge zanimljive događaje u bogosloviji. Ona organizira filmsku večer te predlaže posjete kulturnim institucijama. Članovi sekcije samostalno se vježbaju u slobodnom kritičkom razmišljanju te formuliranju i iznošenju vlastitih stavova. Svojim sudjelovanjem bogoslov se vježba u javnom nastupu.

Misijsko-karitativna sekcija

Misijsko-karitativna sekcija razvija svijest o odnosu i potrebama drugih ljudi. U našoj bogosloviji se nalazi misijska kasica u koju svatko može ubaciti novčani prilog, također prikupljamo i stare poštanske markice, a sve to se proslijeđuje misijskoj središnjici u Sarajevu. U vrijeme došašća i korizme planiramo obići stare i nemoćne u staračkom domu te im pokazati da su nam važni.

Medijska sekcija

Medijska sekcija ponajviše se bavi oblikovanjem i tiskom bogoslovskog lista „Gorući grm“ te vođenje web-stranice. Cilj našega lista je prenijeti razna razmišljanja bogoslova o aktualnim temama, ali i predstaviti život i rad u instituciji u kojoj se bogoslovi formiraju kako bi jednoga dana mogli služiti Kristu i Crkvi.

Športska sekcija

Športska sekcija je rekreativna sekcija u kojoj se okupljaju bogoslovi koji se žele od svojih dnevnih obaveza odmoriti na način da se bave športom, najčešće nogometom. Bogoslovi jednom tjedno imaju mogućnost igrati na svom terminu u NCM IP2. Rezultate svoga truda bogoslovi pokazuju na godišnjim susretima bogoslova i sjemeništaraca.

Liturgijsko – glazbena sekcija

Liturgijsko – glazbena sekcija radi na upoznavanju bogoslova s liturgijom i liturgijskog prostora te liturgijskom glazbom. Jednom tjedno održavaju se probe kućnog zbora Stjepan Hadrović kojeg vodi prof. vlč. Ivan Rako. Također ona pomaže u održavanju i uređenju kapelice.

Posljednje objave

Vremenska prognoza

SARAJEVO Centar