Bogoslovi
Vrhbosanskog bogoslovnog sjemenista

Bogoslova u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u 2019/20 godini ima ukupno 16. U prvoj godini jedan bogoslov, u drugoj godini pet bogoslova, u trećoj godini dva bogoslova, u četvrtoj godini dva bogoslova i u petoj godini šest bogoslova. Od toga deset bogoslova iz Vrhbosanske nadbiskupije, tri bogoslova iz Mostarsko-duvanjske biskupije, te po jedan bogoslov iz Trebinjsko-mrkanske, Banjalučke i Kotorske biskupije. Bogoslovija još ima sedam đakona.

II. godina

Marin Petrović

Marin Petrović

Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova - Prozor. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

III. godina

Andrej Džajić

Andrej Džajić

Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog - Humac. Kandidat je Mostarsko-duvanjske biskupije.

Antonio Jurič

Antonio Jurič

Dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja - Kupres. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Marko Ljubić

Marko Ljubić

Dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja - Uzdol. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Gabrijel Pavlović

Gabrijel Pavlović

Dolazi iz župe sv. Petra i Pavla - Rotimlja. Kandidat je Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Leo Vidović

Leo Vidović

Dolazi iz župe sv. Svi sveti - Livno. Kandidat je Banjalučke biskupije.

IV. godina

Darko Endrich

Darko Endrich

Dolazi iz župe Uzvišenja sv. Križa - Retfala (Osijek). Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Stefan Kukrić

Stefan Kukrić

Dolazi iz župe Uznesenja BDM - Kreševo. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

V. godina

Josip Papak

Josip Papak

Generalni duktor

Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusova – Prozor. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.
Ivan Popović

Ivan Popović

Dolazi iz župe sv. Josip – Zenica. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Apsolventi

Branimir Bevanda

Branimir Bevanda

Dolazi iz župe sv. Matej – Mostar. Kandidat je Mostarsko-duvanjske biskupije.

Domagoj Matijević

Domagoj Matijević

Dolazi iz župe Marije Pomoćnice Kršćana - Globarica. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Ivan Matijević

Ivan Matijević

Dolazi iz župe Marije Pomoćnice Kršćana - Globarica. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Ivan Mijač

Ivan Mijač

Dolazi iz župe sv. Josip - Zenica. Kandidat je Vrhbosanske nadbiskupije.

Tomislav Rajič

Tomislav Rajič

Dolazi iz župe Bezgrešnog začeća BDM – Jablanica. Kandidat je Mostarsko-duvanjske biskupije.

Damir Vrbešić

Damir Vrbešić

Kandidat je Kotorske biskupije.

Đ A K O N I

Josip Antukić

Josip Antukić

Josip Antukić, rođen je 17. listopada 1995. U Žepču, sin Ivana i Ane rođ. Ćavara. Osnovnu školu završio je u Lug Brankovićima, a opću gimnaziju u sjemeništu u Travniku. Dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja – Lug Brankovići. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Prvi dio đakonskog praktikuma obavljao je u u župi sv. Josipa u Zenici,  a drugi dio obavlja u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru.

Marin Babić

Marin Babić

Marin Babić, rođen je 8. lipnja 1996. U Žepču, sin Mate i Jele rođ. Bošnjak. Osnovnu školu završio je u Globarici, a opću gimanziju u sjemeništu u Travniku. Dolazi iz župe sv. Leopolda Bogdana Mandića – Maglaj. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u.Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Prvi dio đakonskog praktikuma obavljao je u župi Uzašašća Gospodinova – Novi Travnik,  a drugi dio obavlja u Caritasu Vrhbosasnke nadbiskupije.

Vedran Ćosić

Vedran Ćosić

Vedran Ćosić, rođen je 21. rujna 1995. U Novoj Bili, sin Rafaela i Zorice rođ. Badrov. Osnovnu školu završio je u Busovači, a srednju medicinsku u KŠC-u Sarajevo. Dolazi iz žipe sv. Ante Padovanskog – Busovača. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Trenutno je na službi u župi sv. Josipa – Marijin Dvor.

Josip Dedić

Josip Dedić

Josip Dedić, rođen je 28. listopada 1996. U Livnu, sin Ante i Jele rođ. Petrović. Osnovnu školu završio je u Prozoru, a opću gimnaziju u sjemeništu u Travniku. Dolazi iz župe Presvetoga Srca Isusova – Prozor. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Trenutno je na službi u župi sv. Ivana Krstitelja – Travnik.

Sandro Jurešić

Sandro Jurešić

Sandro Jurešić, rođen je 12. svibnja 1995. U Zenici, sin Jakova i +Jelene rođ. Marković. Osnovnu školu je završio u KŠC sv. Pavao Zenica, a opću gimnaziju u sjemeništu u Travniku. Dolazi iz župe sv. Josipa – Zenica. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Trenutno je na službi u župi Presvetog Trojstva – Novi Travnik.

Jadranko Kurt

Jadranko Kurt

Jadranko Kurt, rođen je 14. siječnja 1996. U Novoj Bili, sin Zdravka i Anđe rođ. Lauš. Osnovnu i srednju školu završio je u Novom Travniku. Dolazi iz župe Presvetoga Trojstva – Novi Travnik. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Trenutno je na službi u župi sv. Obitelji – Kupres.

Marcel Tunjić

Marcel Tunjić

Marcel Tunjić, rođen je 3. veljače 1996. U Čapljini, sin +Ive i Kate rođ. Mađar. Osnovnu školu završio je u Tršću, a opću gimnaziju u sjemeništu u Travniku. Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog – Vukanovići. U jesen 2014. upisuje se na KBF u Sarajevu kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije, te boravi u VBS-u. Na Bogojavljenje 25. ožujka 2017. godine primio je službu kandidata za đakonat i prezbiterat, 1. prosinca 2017. godine primio je službu lektorata, a službu akolitata primio je 1. prosinca 2018. Sve službe mu je podijelio nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Za đakona je zaređen 1. prosinca 2019. god. Trenutno je na službi u župi sv. Ante Padovanskog – Žepče.