Pohod župi u Novom Travniku

Na blagdan Krštenja Gospodinova bogoslovska zajednica predvođena rektorom preč. Zdenkom Spajićem 8. siječanja 2023. posjetila je župu Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku.

Bogoslovi su pohodili ovu župu povodom blagdana Gospe od Brze Pomoći na poziv vlč. Marka Majstorovića rektoru Zdenku Spajiću koji je pod svetom misom uputio prigodnu homiliju. U njoj, rektor Zdenko je istaknuo važnost ne samo moljenja i traženja pomoći od Blažene Djevice Marije u različitim poteškoćama već i postojanosti u nasljedovanju njezinog primjera pravednosti i solidarnosti prema drugima. Osvrnuvši se na misna čitanja istaknuo je da se pojam pravednosti proteže kroz sva tri čitanja što dodatno govori kako pravednost mora biti bitni element naših međuljudskih odnosa.

Bogoslovi su svojim pjevanjem doprinijeli u proslavi svete mise uz koju je bilo odavanje počasti slici Gospe od Brze Pomoći pred kojom su se skupljala sredstava za uzdržavanje bogoslovije.

Nakon svete mise rektor je blagoslovio župnu kuću zajedno sa svim župljanima koji su aktivno sudjelovali u župnom blagoslivljanju. Župnik je zatim sve prisutne, vjernike, časne sestre i bogoslove pozvao na ručak u župnu blagovaonicu.

Bogoslovi se zahvaljuju vlč. Marku Majstoroviću na ljubaznom i srdačnom dočeku te za svaki dar i pomoć za bogosloviju!

Uredništvo

Posljednje objave

Vremenska prognoza

SARAJEVO Centar