U petak, 26. lipnja 2020. Na Uzdolu preminuo Stipo Ljubić, otac bogoslova Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa Marka Ljubića.

Na sprovodnim obredima u nedjelju, 28. lipnja, sudjelovala je cijela bogoslovska zajednica, predvođena rektorom Zdenkom Spajićem, vicerektorom vlč. Oliverom Jurišićem i duhovnikom vlč. Milenkom Krešićem. Sahrani je prisustvovao veliki broj vjernika, a sv. misu je predvodio rektor preč. Spajić u koncelebraciji sa župnikom vlč. Ivom Tomićem i još nekoliko svećenika.

Pokojni Stipo Ljubić rođen je 12. svibnja 1966. godine  na Krančićima, župa sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu, gdje je primio svete sakramente: krštenje, pričest i krizmu. Bio je najmlađe od osmero djece oca Ilije i majke Sofije Ljubić. Prve četiri godine osnovne škole pohađao je u mjestu Ljubunci, a ostale četiri godine u mjestu Uzdol. Nakon osnovne škole pohađao je trgovačku školu u Mostaru, nakon čega se zapošljava u Prozoru kao trgovac, a nakon toga kao trgovac radi na Uzdolu gdje ostaje sve do rata. Dana 29. travnja 1990. godine sklapa brak s Ankicom Miličević, s kojom je rodio petero djece: Darka, Jelenu, Marka, Antu i Antoniju. Imao je lijep ali pomalo težak život. Borio se pošteno i hrabro za svoju obitelj vjerujući i nadajući se u Boga. Boravio je cijelo vrijeme u svom rodnom kraju radeći i vjerujući u Boga. Godinu dana se borio s teškom bolešću koju je hrabro podnosio. Dana 26. lipnja 2020. godine Gospodin ga poziva sebi.(M.Lj/ I.M.)