“Dobrota i milost pratit će mene
sve dane života moga.
U Gospodnjem ću domu prebivati
kroz dane mnoge.” (Ps 23, 6)

Dragi prijatelji!

Današnja uskrsna nedjelja koju slavimo je Nedjelja Krista Dobrog Pastira i nedjelja gdje na poseban način molimo za svećenička i redovnička zvanja u cijeloj Crkvi.

Krist Dobri pastir je vrata ovcama. On je onaj Pastir koji poznaje svoje ovce. On je onaj koji želi da ovce njegove imaju život, u izobilju da ga imaju.

Krist je svojim učenicima ispričao ovu prispodobu kako bi razumjeli da se samo po njemu mogu spasiti. Ispričao im je ovu prispodobu kako bi im posvijestio da su oni ti pastiri koji će u njegovo ime voditi i brinuti se za njegovo stado.

Možda ponekad i ne razumijemo ove Kristove riječi, ne razumijemo koliko je bitno da danas imamo svete pastire koji će se brinuti i čuvati povjereno im stado. Nekada smo skloniji tim pastirima prigovarati umjesto da im pomažemo. Nekada smo više skloni tome da zalutamo za sočnim ovozemaljskim pašnjacima umjesto da slušamo glas Krista Dobrog pastira i glas onih koji su dobili milost da predvode njegovo stado kroz ovu suznu dolinu.

Molimo za naše pastire kako za one koji su već u službi tako i za one koji se žele Kristu odazvati u svećeničkom ili redovničkom pozivu! Dužni smo moliti da imamo svetih svećenika, redovnika i redovnica koji će nas okupljati oko Krista našeg Dobrog pastira. Oni se na poseban način svaki dan mole za nas i naše spasenje, bilo u svetoj Misi, molitvi časoslova ili ostalim molitvama. Danas se mi pomolimo za njih da ih Gospodin čuva, blagoslivlja i nama podari kao svete pastire.

Tomislav Rajič