U utorak 17. prosinca, izašao je iz tiska 27. broj Gorućega grma. Tema novoga broja jest “Pedeset ljeta u novoj – staroj bogosloviji”. Cilj je ovim brojem doprinijeti obilježavanju ovoga velikoga jubileja i posvetiti ga obljetnici povratka Bogoslovije u ruke izvornih vlasnika.

            Vrhbosanska katolička bogoslovija osnovana je 1890. godine, najstarija je visokoškolska ustanova u Bosni i Hercegovini. Od svoga je osnutka strogo poštovala načela visokoga školstva. Program studija bio je istovjetan programu Bogoslovnog fakulteta iz Zagreba, ali i ostalih teoloških fakulteta s područja Austro-Ugarske Monarhije. Tako je djelovala sve do 1944., kada je zbog ratnih zbivanja i dolaska komunista na vlast bila zatvorena  sve do 1969. Nakon što je Vrhbosanska nadbiskupija otkupila dio Bogoslovije za tada veliku svotu novca, država joj ga je predala 19. rujna 1973., te se tada započelo u svojoj kući raditi punim kapacitetom.

            U aktualnoj se temi poseban osvrt stavlja na povratak bogoslovije u ruke izvornih vlasnika, djelovanje nadbiskupa Čekade i svjedoka povijesti – osoba koji su bili bogoslovi u tome vremenu. Zatim imamo temu razmišljanja u kojoj bogoslovi donose svoje osvrte na određene teme iz života Crkve i svega onoga što na njih utječe. Kao i kratku kronologiju događanja od posljednjega broja Gorućeg grma, kao i zabavni kutak i ostalo iz života bogoslovije.

            Vjerujemo da ćete i za sebe moći naći određeni kutak ili tekst koji će Vas potaknuti na razmišljanje i svjedočenje vlastite vjere.

Ivan Matijević, glavni urednik lista