Svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na postdiplomskom studiju u Rimu, za vrijeme inaguracije nove akademske godine na Papinskom teološkom institutu „Ivan Pavao II.“, 29. studenoga primio je nagradu za najboljeg magistranta u prethodnoj godini. 

Svečanom činu na Lateranskom sveučilištu, u sklopu kojega i djeluje Papinski teološki institut za znanost o braku i obitelji, između ostalih nazočili su: državni tajnik Svete Stolice Pietro kard. Parolin, veliki kancelar Instituta mons. Vincenzo Paglia te predstojnik ove visokoškolske ustanove mons. Pierangelo Sequeri, koji je ujedno i uručio nagradu vlč. Vrhovcu.

Magistarsku radnju pod naslovom: Solo chi si perde può trovare se stesso. La spiritualità sacerdotale nel pensiero di Joseph Ratzinger (Samo onaj tko se izgubi, može naći sebe. Svećenička duhovnost u misli Josepha Ratzingera), svećenik Vrhbosanske nadbiskupije uspješno je obranio 25. lipnja 2019. Podijeljena je u tri poglavlja: Sakramentalnost Reda kao izvor svećeničkog života; Biti svećenik: učiti Božju ljubavi i Djelovati kao svećenik: učiti druge Božju ljubav, a vlč. Vrhovac ju je izradio pod vodstvom moderatorice profesorice Alexandre Diriart, dok su u komisiji za obranu bili: prof. Jose Granados, kao drugi relator te prof. Livio Melina, kao predsjednik.

Na osnovu ukupnoga prosjeka u koji se ubrajaju ocjene: radnje, lectio corama, ispita i seminara vlč. Ante proglašen je za najboljeg magistranta u akademskoj 2018./2019. godini te je komisija dala prijedlog za objavu radnje.

Ante Vrhovac rođen je 6. veljače 1993. u Novom Travniku. Dolazi iz župe Uzašašća Gospodinova – Novi Travnik. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a potom je primljen u Nadbiskupijsko sjemenište Petar Barbarić u Travniku. Nakon mature (2011.) nastavlja svoj put prema svećeništvu u VBS-u studirajući na KBF-u u Sarajevu. Nakon treće godine studija odlukom vrhbosanskog nadbiskupa 2014. nastavlja svoju formaciju u zavodu Germanicum et Hungaricum studirajući na Papinskom sveučilištu Gregoriana gdje je i diplomirao 17. lipnja 2016. Za svećenika je zaređen na Petrovo 2017. te je ubrzo poslan na postdiplomski studij pastorala braka i obitelji na Papinskom teološkom institutu Ivan Pavao II. Trenutno se nalazi u Rimu gdje radi doktorat.

Preuzeto sa portala nedjelja.ba