U subotu, 11. svibnja Vrhbosanska nadbiskupija organizirala je 22. susret ministranata.

Susret je započeo okupljanjem u sarajevskoj župi sv. Luke, nakon čega je uslijedila misa koju je predslavio nadbiskup Vinko kard. Puljić, na početku slavlja sve je pozdravio župnik domaćin vlč. Željko Vlajić.

Poslije euharistije ministranti su se pješice uputili do NCM-a gdje je za njih pripremljena okrjepa, nakon koje je organiziran sportsko-rekreativni program.

Natjecateljski dio odvijao se u nekoliko disciplina: malom nogometu za dva uzrasta, kvizu znanja, šahu, mici, stolnom tenisu te igrama bez granica. Za organizaciju su bili nadležni bogoslovi, predvođeni generalnim duktorom VBS-a Josipom Dedićem, i volonteri Centra koje je predvodila djelatnica NCM-a Marija Puljić.

Nakon nekoliko sati natjecanja, navijanja i borbe program je završen podjelom pehara i diploma u NCM-ovoj dvorani Renovabis, koje je najuspješnijima predao kard. Vinko koji je nazočio cijelom događaju.

Prvo mjesto u kvizu znanja osvojio je Domagoj Slipac iz župe Uzašašće Gospodinovo – Novi Travnik, a ministrantima iz ove župe pripalo je i prvo mjesto u igrama bez granica. U šahu je najbolji bio Ante Čakić iz Odžaka.

Ana Matić iz župe Banbrdo osvojila je prvo mjesto u igri mice, dok je u stolnom tenisu najbolji bio Toni Ivančević iz župe Prozor.

U nogometu za mlađi uzrast najbolji su bili ministranti iz župe Prozor, a u natjecanju za stariji uzrast prvo mjesto osvojila je ekipa iz Žepča.

Bogoslovi su pomogli u organizaciji cijeloga programa, koji je protekao u najboljem redu. Bilo je okupljeno oko 400 ministranata iz cijele nadbiskupije.

I.M/KT